Двигуни

Основний тип двигуна сучасного трактора це 4-хтактний дизель, так як у нього високі значення крутного моменту при малій частоті обертання і великий економічності. На надлегкі трактора встановлюють бензинові двигуни, а на особливо потужні - газові турбіни. Також бувають машини з електродвигунами для роботи в приміщенні.

Виберіть категорію запчастин для двигунів:


ᐉ Запчастини для Двигуна від Мотор-Агро

Запчастини та деталі до двигунів

На тракторах класу до 1 т широко застосовуються дизелі з повітряним охолодженням, без наддуву потужності до 50 к.с. Вони мають простий пристрій, дешеві, і не вимагають якісних ПММ, і компактні. Недоліки - складність регулювання тепло- режиму, висока гучність і велика втрата енергії на привід вентилятора. У важких тракторах використовують дизелі з рідинним охолодженням.

Головна деталь остова двигуна - блок-картер (чавунна або алюм. Виливок складної форми). Він об'єднує гільзи циліндрів, опори коленвала і опори деталей ГРМ. Знизу на блок-картер кріплять нижні половини опор коленвала і закривається масляним поддоном.Спереді знаходиться привід ГРМ і додаткових з-м. Ззаду блок-картер соед. з картером вузлів трансмісії.

З повітряним охолодженням зазвичай відсутній єдиний блок-картер. Циліндри роздільні, знімні з ребрами радіатора зовні з метою поліпшення відводу тепла. У голівці циліндрів перебувають клапани і інші деталі ГРМ, канали для обміну газів а також місця для посадки паливних форсунок. Крім цього, в голівках циліндрів може перебувати камера згоряння розділених, і нерозділені типів. Головки циліндрів з пов. ох. індивідуальні, з зовнішнім радіатором, в разі рі. охолодж. загальні на декілька циліндрів з каналами всередині для циркуляції ох. рідини.

Кривошипно-шатунний хутро-зм в силу того, що тракторні двигуни форсують незалежно від частоти обертання, а по ср. тиску циклу, поршні повинні сприймати великі навантаження від тиску газів і менші сили інерції в порівнянні з автомобілями. Через це поршні роблять із чавуну, або з алюмінію. У потужних дизелях поршні примусово охолоджують маслом. Коленвали полноопорние що значить вони мають опори на кожну корінну шийку. Як опори застосовують підшипники ковзання які змащуються під тиском. Найбільше поширені цельнокованную сталеві коленвали, хоча зустрічаються хоч і досить рідко збірні.

Розташування циліндрів рядне або V-подібне. Послідовне використовують в просапних тракторах, так як вони повинні мати малу ширину для робіт між рядків. На інших широко використовують V-подібні дизеля, з огляду на те, що вони менше рядних і у них коротший, жорсткий колінвал. Для тракторних характерний механізм при якому клапани розташовані в голівці циліндрів, а распредвал в свою чергу в блоці-картері з передачею руху. тягами і коромислом. Ця схема робить простіше привід распредвала, а недоліком вважають велику інерційність.

На тракторних дизелях зазвичай комбінована з-ма мастила.

Для охолодження використовують масляні радіатори або обдуваються повітрям поверхні з ребрами масляних піддонів або баків. Система харчування повітрям повинна якісно його очищати тому застосовуються багатоступінчасті очисники. Також забезпечуються турбонаддувом, який сильно підвищує потужність на малих частотах оберт. Крім цього, використання регулир. турбонагнетателя дає пост. мощн. у великому Діап. частоти оберт. Їх ще називають двигунами пост. мощн. (ДПМ).

Паливна система включає в себе паливний фільтр, підкачувати помпу, ТНВД, форсунки з регулятором. Ел. с-ма на нових тракторах дозує подачу палива беручи до уваги фактич. заповнення циліндрів повітрям, величину і тенденцію вим. навантаження двигуна, швидкість і тягове зусилля трактора, а також ряд інших факторів. Пуск дизелів виробляють за допомогою електричного стартера, ПД; стисненим повітрям (ДЕТ-250) або стартером работающімот інерції ручного приводу.

Консультації та замовлення

м. Харків, вул. Автогенна, 12а

з 830 до 1700

sbyt@motor-agro.com.ua

+38 050 300 00 19

+38 067 572 17 11

+38 057 714 65 14


Не знайшли потрібну запчастину для трактора, комбайна, спецтехніки або обладнання?

Просто зателефонуйте фахівцям МОТОР-АГРО за вказаними на цьому сайті телефонами - допоможемо

Товар додано до порівняння